Zrínyi Ilona Általános Iskola – Hejőbába

BANKVELEM PROGRAM

A BankVelem programot a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával dolgozták ki és működtetik. A program célja, hogy a PontBank funkcióin keresztül tovább mélyíthessék a diákok pénzügyi ismereteiket és a hétköznapokban is jobban eligazodjanak a pénz világában. A Pénziránytű Alapítványt a Magyar Bankszövetség, a Magyar Nemzeti Bank és a Diákhitel Központ hívta életre 2008-ban a pénzügyi kultúra fejlesztésére.

Az idei tanév során BankVelem Program keretében ellátogatnak 100 általános iskolába, hogy játékos módon erősítsék a diákok pénzügyi ismereteit.

Ezt nevezzük az Utazó Iskola Programnak!

Az oktatási intézményekben játékos oktatás keretein belül erősíti a diákok pénzügyi ismereteit az alábbiak szerint:

  • A látogatott iskolákban délelőtt 2-2 vagy délután 1-1 tanóra kerül megtartásra.
    • Az előadások után vagy alatt az iskola épületében játszóház keretein belül történik a pénzügyi tudatosságra való ösztönzés.

A tanév során maximum 100 iskolát tudnak meglátogatni, nincs lehetőség minden jelentkező iskolába eljutni. A PontVelem Nonprofit Kft. dönti el, hogy a jelentkező iskolák közül mely iskolákba látogat el a BankVelem utazó program a tanév során.

Örömmel értesültünk róla, hogy iskolánkba 2017. október 17-én ellátogatnak.

A kijelölt helyi BankVelem pénzügyi koordinátoron keresztül az iskola a későbbiekben is szeretne a pénzügyi programjainkban részt venni!